luni, 23 noiembrie 2009

A fost primul tur

. luni, 23 noiembrie 2009

Am ezitat să scriu mai devreme despre primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru a vedea marea puţin mai domolită. Voi fi subiectiv, nu ascund acest lucru faţă de voi, însă nu voi scrie nicio părere fără să o argumentez.

Voi începe în a discuta despre oameni, pentru că partidele sunt formate din oameni şi înaintea unor ideologii şi planuri se află omul. Există oameni de faţadă, şi există cei care fac planurile şi iau deciziile. Mi-am amintit cum pe Realitatea TV, un admirator PSD îşi lăuda partidul spunând că are o faţă nouă, evident, faţa este relativ nouă, însă spatele e deja în putrefacţie. Vă amintiţi probabil cum după declaraţiile lui Băsescu, Geoana şi Crin a venit rândul lui Iliescu, Năstase şi Vanghelie. Practic de la PSD au vorbit 4 oameni, un joc neloial. Aceşti trei oameni sunt o mică parte din cei care aşteaptă în spatele lui Geoana. "Revoluţia bunului simţ" a lui Crin Antonescu s-a stins în braţele calde ale mafioţilor PSD-işti.

Aşa că domnul Crin Antonescu a fost votat de cei care vroiau "schimbarea", cel puţin asta se spune pe canalele oficiale, păi domnilor... ce schimbare aduceţi voi cu PSD? Iar domnul Geoană îndemna lumea la vot că numai "împreună putem învinge", corect, împreună vor învinge, Voiculescu, Vântu, Iliescu, Vanghelie (Almanahe), Geoană (Prostănacul), Năstase (Bombonel). Iar acum, după aflarea rezultatelor primului tur a venit rândul negocierilor, unde voturi fictive se plimbă dintr-o parte în alta, de parcă dacă va spune Crin ca alegătorii PNL să voteze Geoană se vor duce în număr mare să se închine "tătucului" Iliescu.

Hai să vorbim şi despre divizia B, Vadim şi Becali. Aceştia vor "da" voturile lor reprezentantului PSD pentru că după cum ştim Becali este o creaţie a lui Hrebenciuc, iar Vadim o contragreutate a lui Iliescu, amândoi acţionând la comandă. Până la urmă cine se aseamănă se adună, Vanghelie, Becali, Vadim, Geoană, Crin Antonescu. Dacă vă gândiţi că Băsescu a fost prieten cu Becali, că au băut împreună, vă înşelaţi, ca o creaţie a lui Hrebenciuc, şi fiind cunoscut ca o persoană proastă, Băsescu spera să afle câte ceva de la Becali, dacă a reuşit sau nu rămâne o enigmă.

Acum să vorbim despre Băsescu, un om atacat din toate direcţiile. Un lucru mi se pare haios, încercaţi să ascultaţi cu adevărat ce au de spus membrii PSD şi PNL la adresa lui Băsescu, veţi vedea că sunt contradicţii şi minciuni. Voi aborda în amănunt realizările preşedintelui Traian Băsescu într-o serie de articole aşa că acum voi face câteva precizări. Băsescu pentru mine a început o reformă a clasei politice care din păcate şi-a găsit un obstacol în cetăţeni. Să fim sinceri, românii în marea lor majoritate nu sunt o populaţie prea inteligentă în materie de politică. Felul în care Voiculescu şi Năstase au ajuns în parlament încă mă şochează. Aş mai preciza acum şi politica externă a României care a înflorint în timpul mandatului domniei sale, reluarea relaţiilor cu China şi Orientul Mijlociu, summitul NATO şi NABUCO şi susţinerea domocratizării Republicii Moldova sunt doar câteva din motivele pentru care îl respect pe Traian Băsescu.

Şi înainte de a încheia, povestea de dragoste Crin Antonescu - Mircea Geoană mi se pare de interes... voi nu credeţi? Hai români, gândiţi.



1 comentarii:

Laocoon spunea...

Un articol penibil in ansamblu, dar mai ales prin slavile aduse in final lui Basescu. Bineinteles ca alianta de acum dintre PSD si PNL este bazata pe interes, ca orice alta alianta politica, dar pana acum vreo 2 luni in urma, PSD-ul lui Geoana si PDL-ul lui Basescu erau impreuna la guvernare! Trezirea!

Trimiteți un comentariu