duminică, 26 aprilie 2009

Schimbări de politică externă americană în Orientul Mijlociu

. duminică, 26 aprilie 2009

Se pare că administraţia Obama se află în pragul unei rupturi faţă de guvernul extremist israelian, delegaţia Washingtonului ce se află în prezent în Orientul Mijlociu precizează că formarea statului Palestinian şi retragerea forţelor militare israeliene din Fâşia Gaza sunt priorităţi.

Benjamin Netanyahu, actualul prim ministru israelian a precizat că aşteaptă ca palestinienii să recunoască Israelul ca stat evreiesc, după care să aibe loc discuţii pentru crearea a "două state pentru două popoare".

George Mitchell, reprezentantul lui Obama, declară că în timpul mandatului actualului preşedinte american se doreşte în sfârşit ajungerea la pace în această zonă tulburată de decenii de conflicte.

Obama a refuzat o întâlnire privată cu Netanyahu spunând că "e plecat din oraş". Se pare că America doreşte instaurarea unei ere de pace în acea regiunie şi e pregătită să-şi "răcească" relaţia pe care o are cu Israelul, sau mai exact spus, cu extremiştii ce se află în acest moment la conducerea statului. Rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile.

Articol preluat de pe Mistere şi Dezvăluiri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu